Vintage-afdeling van TISMOOI

#TISVANTOEN

Vintage… wat is dat eigenlijk? De een wil ermee aangeven dat iets uit de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw komt, de ander hanteert de termijn wat ruimer: tussen 1920 en 1990. Op de vintage-afdeling van TISMOOI bedoelen we er dit mee: mooie karakteristieke items met de nodige levenservaring.

We richten ons vooral op spullen voor in huis. Met een accent op stoelen, lampen en decoratieve voorwerpen. In onze winkel vind je straks een afdeling vol prachtige, doorleefde items, waarmee je jouw huiskamer net even wat extra sfeer en karakter geeft. Van harte welkom!

Van een goed jaar

Van een goed jaar We zijn er nog steeds niet helemaal achter waarom die term vintage in gebruik is geraakt. In het Frans betekent het ‘wijnoogst’. Het wordt ook gebruikt in de zin van ‘een goed wijnjaar’. Wijn wordt vaak rijper en beter naarmate het langer ligt. Goede kans dat een Franse wijnboer ooit een oude kast wilde verkopen, en toen uit de macht der gewoonte met het woord vintage op de proppen kwam. Afijn, weet jij hoe het echt zit? Dan horen we het graag.

Vintage spullen inbrengen

In beperkte mate is het mogelijk om spullen in te brengen voor het vintage-gedeelte van TISMOOI. Dat werkt als volgt: jouw spullen (we overleggen samen welke) staan in onze winkel voor een prijs die we samen afstemmen. Wil je hier meer over weten? Bel of mail dan even met Wijnand Voogdt (06 8143 0157 / info@tismooi.nl).

PS: lees hier meer over het goede doel waaraan we als winkel een bijdrage willen leveren.